OʻZBEKISTON TURIZIM SALOHIYATINI OSHIRISH - Tojixonov Mansurxon Usmonxon o'g'li, (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Annotatsiya: Darajalarni aniqlash turizmni rivojlantirish tizimining diqqatini turizm resurslaridan iste’molchiga yo‘naltirish va turizm salohiyatini mustaqil boshqaruv mexanizmini yaratishni talab qiluvchi dinamik hodisa sifatida ko‘rib chiqish imkonini beradi. Jamiyatdagi aholi ma'lum bir qatlamining turizm sohasi va uning turlari, respublikada turizmning faoliyati, undagi islohotlar to'g'risidagi ma'lumotlarga ega bo'lish, shu sohaning rivoji va kishilar ma'naviyatini yuksaltirishda bir vosita bo 'lib xizmat qiladi.