JADID MA’RIFATPARVARLARINING PEDAGOGIK QARASHLARI - Shahnoza Shovkatova Sirojiddin qizi (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2023)
Ushbu maqola Jadidchilik harakatining yorqin vakillari bo’lmish bir qator muallimlar, yozuvchi-shoirlarning pedagogika yo’nalishida qo’shgan o’z xissalarini o’rganadi. Hamda Jadidchilik faoliyatining kelib chiqish tarixini o’rganadi.