IJTIMOIY KOGNITIV NAZARIYA - Akbaraliyeva Asilaxon Tojiddinovna; Iskandarova Dilnavoz (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2023)
Annotatsiya; tajriba va fikrlashni matematik modellashtirishga qaratilgan psixologiya . Xotira, eʼtibor, his- tuygʻular, maʼlumotni ifodalash, mantiqiy fikrlash, tasavvur, qaror qabul qilish kabi kognitiv jarayonlarni oʻrganadigan psixologiya boʻlimi [1] . Kognitiv psixologiyaning koʻplab qoidalari zamonaviy psixolingvistika asosida yotadi. Kognitiv psixologiyaning topilmalari psixologiyaning boshqa sohalarida, xususan, ijtimoiy psixologiya, shaxs psixologiyasi, pedagogik psixologiya, shuningdek, sunʼiy intellekt tizimlarini qurishda keng qoʻllaniladi.