KLINIK PSIXODIAGNOSTIKA - Akbaraliyeva Asilaxon Tojiddinovna; G’oyeboyeva Dinora (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2023)
Annotatsiya: Maqola tibbiyot va psixologiya fanlarining rivojlanish tarixi, o’zaro aloqadorligi, tibbiyot psixologiyasining tarkibiy qismlari hamda tibbiyot psixologiyasi borasida o’rganilgan izlanishlar tahlili va natijalari haqida yozilgan. Bugungi kunda inson salomatligida, ruhiyatida tibbiyot psixologiyasining o’rni va ahamiyatining yuqori qiymat kasb etayotganligi haqida fikr yuritilgan. Maqola tibbiyotda tibbiy psixodiagnostikaning qay darajada zarurligi haqida so’z boradi. Shuningdek psixodiagnostika usullari uning tibbiyotda qo’llanilishi yoritib beriladi.