INKLYUZIV TA’LIMDA TARBIYA MASALALARI - Yo‘ldosheva Sarvinoz (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2023)
Annotatsiya. Bugungi kunda “Inklyuziv ta`lim” ning rivojlanishiga alohida ahamiyat qaralmoqda. Inklyuziv ta`limda bolalarni nafaqat ta`lim, balki tarbiya jihatidan ham rivojlantirib borish xisobga olinmoqda. Ularga ta`lim va tarbiyaning kerakligi, tarbiyada pedagog, ota-ona, mahalla, jamiyat va boshqa ta’limiy tashkilotlarning o‘rni tadqiq qilingan.