O‘QISH SAVODXONLIGI DARSLARINI TASHKIL ETISH USULLARI - Xoldorova Guljaxon (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2023)
Annotatsiya. Maqolada o‘qish savodxonligi darslarini samarali tashkil etishning turli strategiya va usullari haqida umumiy ma’lumot berilgan. U o‘quvchilarning turli ehtiyojlarini qondirish uchun rejalashtirish, tashkil etish va tabaqalashtirilgan ta’limning muhimligini ta’kidlaydi. Maqolada o‘qish savodxonligi darslarini tashkil etishning bir qancha asosiy jihatlari yoritilgan. Samarali o‘qish savodxonligi darslarini tashkil etish qo‘llab-quvvatlovchi o‘quv muhitini yaratish, tegishli materiallarni tanlash, turli xil o‘qitish usullarini qo‘llash, o‘qitishni farqlash, texnologiyadan foydalanish, aniq taxminlarni belgilash va o‘quvchilar taraqqiyotini muntazam ravishda baholashni o'z ichiga olgan kompleks yondashuvni o‘z ichiga oladi.