JANUBIYIY OROL BO‘YI MINTAQASIDA YUQUMLI BO‘LMAGAN KASALLIKLARGA OLIB KELUVCHI XAVF OMILLARNING TARQALGANLIGI - Ismailov K.Y; Xusinbaev I.D (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2023)
Annotatsiya: Mazkur maqolada yuqumli bo‘lmagan kasalliklarga olib keluvchi xavf omillarning tarqalganlik darajasini aniqlash maqsadida xavf omillardan, ortiqcha tana vazni, semizlik, jismoniy faollik, aholining ovqatlanish xususiyati, zararli odatlar tahlil etilgan.