ХУСУСИЙ ҲАРБИЙ ВА ХАВФСИЗЛИК КОМПАНИЯЛАРИНИНГ МИЛЛИЙ ВА ХАЛҚАРО МАҚОМИ - Омонуллаев Бобурбек (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2023)
Аннотация. Мазкур тадқиқот хусусий ҳарбий ва хавфсизлик компанияларини халқаро муносабатларнинг янги иштирокчилари сифатида мақомини аниқлаш муаммосига бағишланган. Хусусий ҳарбий ва хавфсизлик компанияларининг қонунийлиги мезонларини топиш учун ХҲК, ёлланма аскарлар ва бошқалар билан шуғулланадиган халқаро ва миллий расмий ҳужжатларни ҳусусан БМТ ва ЕХҲТ томонидан чиқарилган. БМТ ишчи гуруҳининг ХҲК ва ёлланма аскарларга оид ишчи ҳужжатлари ва халқаро ташкилотларнинг, биринчи навбатда ЭХҲТ ва БМТнинг гуманитар ва тинчликпарварлик миссияларида улардан фойдаланишга оид ҳисоботларини ўрганиб чиқилди. Бундай амалиёт хусусий ҳарбий ва хавфсизлик компанияларининг мақомини белгилаш учун жуда муҳимдир. .