FIZIKANI O‘QITISH ORQALI O‘QUVCHILARDAILMIY DUNYOQARASHI HAMDA EKOLOGIK TAFAKKURNI RIVOJLANTIRISH - Alijanov Dilmurod A’zamjon oʻgʻli; E’tibor Abdumannobova (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2023)
Bugingi kunda o‘quvchilarni kelgusi hayotga tayyorlash, ularga o‘z bilim va ko‘nikmalarini amaliyotda foydalanishda o‘rgatuvchi malaka talablarini sinflar kesimida ishlab chiqish, fanlararo o‘zaro aloqadorlik va davriylikka to‘liq rioya qilgan holda o‘quv dasturlari o‘rtasida uzviylikni ta’minlash pedagog hodimlarning oldida turgan muhim vazifalardir [1]. Sifatli ta’limning maqsadi - o‘quvchilarning chuqur bilimga ega bo‘lishlari va o‘z ustida ishlash qobiliyatlarini rivojlantirishlari uchun sharoit yaratish, ularning mustaqil qaror qabul qila oladigan shaxs sifatida tarbiyalashdan iborat. Shu sababli, ta’lim sohasida ko‘plab yangiliklar kiritilmoqda, ularning umumiy yo‘nalishi bu o‘quvchining shaxsini rivojlantirish va shakllantirish, sifatli ta’lim jarayonini tashkil etishga erishish [2,3].