“MAXZAN UL-ASROR ASARIDA QO`LLANGAN BADIIY SAN’ATLAR” - Ismatova Zarina Yodgorovna (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2023)
Annotatsiya. Ushbu maqoada Nizomiy Ganjaviyning “Maxzan ul-asror”asarida qo’llangan shaxlar ( hukumdorlar,din arboblari) haqida so’z boradi. Maqola davomida hukumdorlar va din arbblarining shaxsiyatlari hamda ular qilgan ishlari haqida ma’lumotlar keltirilgan. Bu maqolada inson qalbining tarbisi va uni pok saqlamoq lozimligi xususida aytib o’tiladi