AXSIKENT YODGORLIGI – “FARG’ONA - AFROSIYOBI” ARXEOLOGIK IZLANISHLARI VA TADQIQOTCHILARNI FAOLIYATLARIDA - Axunova Muborak (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2023)
Anontatsiya: Maqolada Namangan viloyati arxeologik tadqiqotchilar izlanishlari, Axsikent yodgorligini o’rgangan arxeolog va tadqiqotchilar, YUNESKO va mustaqillik yillaridagi olib borilgan amaliy tiklash faoliyatlari haqida ma’lumotlar manbalar asosida yoritib berildi. Ushbu manbadan ijtimoiy fan tadqiqotchilar bilan bir qatorda, erkin qiziquvchilar uchun ham tushunarli, ilmiy asoslar keltirilgan.