BIR O’ZGARUVCHILI FUNKSIYA LIMITINI TOPISHDA KOMPYUTER TEXNOLOGIYALARIDAN FOYDALANISH - Xoshimova D.K; Berdiyev B.E (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2023)
Annotatsiya. Ta’lim – tizimli ta’lim olishning eng muhim va ishonchli usuli. Ta’lim o’qituvchi tomonidan boshqariladigan o’ziga xos bilish jarayoni. Aynan o’qituvchining rahbarlik roli o’quvchilar tomonidan bilim, ko’nikma va malakalarni to’liq o’zlashtirishni, ularning aqliy kuchi va ijodiy qobiliyatlarini rivojlantirishni ta’minlaydi. Maqolada ham aniq fanlarni o’qitishda kognitiv qobilyatini shakllantirishning metodik ahamiyati borasida taklif va tavsiyalar beriladi. Oliy ta’limda fanlarni о‘qitishda zamonaviy pedagogik texnologiya, fanlararo aloqadorlikdan foydalanish va amaliy mashg‘ulotlarni о‘tkazish davomida talabalarni faoliyati, Shahrisabz davlat pedagogika institutida о‘qitilayotgan “Matematik analiz” fani sohasidagi matematik masalalarni о‘rganishni tashkil etadi.