ЎЗБЕКИСТОН ВА ҚОЗОҒИСТОН ДАВЛАТЛАРАРО АЛОҚАЛАРИДА СОҲАЛАРДАГИ ҲАМКОРЛИК ИСТИҚБОЛЛАРИ - Abdurazakova Kamolaxon Yusupovna (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2023)
Аннотатция: Марказий Осиё инсоният тараққиётида, халқаро кучлар мувозанатида доимо муҳим роль ўйнаб келган. Албатта, минтақанинг геосиёсий ва геоиқтисодий омиллари йирик давлатларнинг эътиборини ўзига жалб этмасдан қолмайди. Шу боис мақолада айнан Марказий Осиё давлатлари Ўзбекистон ва Қозоғистоннинг ҳамкорлик истиқболлари доирасига эътибор қаратилган. Бугунги кунда икки давлат ўртсидаги ҳамкорлик масалалари уларнинг манфаатлари доим ҳам минтақа давлатларининг манфаатига мос келавермайди.