YIRIK SPORT TADBIRLARINI TASHKIL ETISHDA XORIJIY TAJRIBA - Shomirzayev Umid Alisher o‘g‘li; Tillyaxodjayev Azizxon Alloxonovich (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Annotatsiya. Ushbu maqola yirik sport tadbirlarini tashkil etish, turli mamlakatlar tomonidan qo'llaniladigan strategiyalar, muammolar va innovatsiyalarga oydinlik kiritish bo'yicha xorijiy tajribani o'rganadi. Xalqaro sport musobaqalarini o'tkazish bilan bog'liq murakkab dinamikani tushunish uchun tadbirlarni boshqarish, infratuzilma, manfaatdor tomonlarning hamkorligi va meros kabi kalit so'zlar muhokama qilinadi. Adabiyotlarni keng qamrovli tahlil qilish orqali ushbu maqola qo'llanilgan usullar, erishilgan natijalar va xorijiy tajribalardan olingan saboqlar haqida qimmatli tushunchalarni berishga qaratilgan.