PATRONAJ XAMSHIRASINI AXOLI ORASIDA SOGLOM TURMUSH TARZINI TARGIBOTI - Atajanova Nasibaxon (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Sog'liqni saqlashning doimiy rivojlanayotgan landshaftida patronaj hamshiralarning roli an'anaviy tibbiy yordamdan tashqari kengaydi. Ushbu fidoyi mutaxassislar endi nafaqat kasalliklarni davolashga, balki ularning oldini olishga ham e'tibor qaratib, salomatlikka yaxlit yondashuvni targ'ib qilishda hal qiluvchi rol o'ynaydi. Aholi o‘rtasida sog‘lom turmush tarzini rag‘batlantirish va targ‘ib etish patronaj hamshiralar faoliyatining muhim yo‘nalishlaridan biridir. Patronaj hamshiralarning rolini tushunish Patronaj hamshiralar sog'lom turmush tarzini targ'ib qilishda qiyinchiliklar va imkoniyatlarni chuqur anglab etgan holda, sog'liqni saqlash sohasida birinchi o'rinda turadi. Ularning sa'y-harakatlari an'anaviy tibbiy yordamdan tashqari, sog'lomlashtirishga yaxlit yondashuvlarni o'z ichiga oladi. Turli shaxslar bilan o'zaro munosabatlari orqali patronaj hamshiralari muhim bilimlarni berish va barqaror xatti-harakatlar o'zgarishini rag'batlantirish orqali ijobiy salomatlik natijalariga ta'sir qilish imkoniyatiga ega.