ELEKTR TOKINING INSONIYAT TARIXIDAGI VA ZAMONAVIY DUNYODAGI O’RNI - Abdullayev J.N; Abdurazzaqov E.K (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Annotatsiуa. Ushbu maqolada elektr tokining insoniyat tarixidagi o'rni va uning zamonaviy dunyoga ta'siri muhokama qilinadi. Butun tarix davomida elektr energiyasi ilmiy tajribadan sanoat inqilobiga aylandi, hayot sifatini oshirdi va texnologik rivojlanishning asosiy elementiga aylandi. Zamonaviy dunyoda elektr energetika, transport, axborot texnologiyalari, tibbiyot, aloqa va xavfsizlik sohalarida hal qiluvchi rol o‘ynab, uni kundalik hayotimiz va global sivilizatsiyaning ajralmas qismiga aylantirmoqda.