URGANCH SHAHARNI TOZALANGAN SUV BILAN TA’MINLASH - Niyozmetov.M.A; Quranbayev S.B (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Annotatsiya: Ushbu maqola Urganch shahri aholisini tozalangan ichimlik suvi bilan ta'minlanishi,suvning fizik-kimyoviy xususiyatlari, ichimlik suvining inson organizmiga ta’siri, agar aholi tozalangan ichimlik suvi bilan ta'minlanmasa qanday kasalliklar kelib chiqishi, Urganch shahri aholisining qanch qismi tozalangan ichimlik suvi iste’mol qilayotganligi to’liq yoritib berilgan. Kalit so’zlar:filtiratlar,yerosti suvlar,organoleptic ko’rsatkichlar,sotuv obyektlari. Annotation: This article provides the population of Urgench with purified drinking water, physicochemical properties of water, the impact of drinking water on the human body, what diseases occur if the population is not provided with purified drinking water, how much of the population of Urgench water consumption is fully covered.