АБУ НАСР ФОРОБИЙНИНГ “ФОЗИЛ ОДАМЛАР ШАҲРИ ” АСАРИДА ҲУҚУҚБУЗАРЛИКЛАР ПРОФИЛАКТИКАСИ ҲАҚИДАГИ ТАЪЛИМОТЛАР - Фазлиддинова Фарида Насриддин қизи (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Аннотация: Мазкур мақола ҳуқуқбузарликлар профилактикасидаги таълимотлар тушунчаси, моҳияти, ахамияти ва ўзига хос жиҳатларини ўрганиш. Бундан ташқари ҳуқуқбузарликлар профилактикасига оид таълимотлардан кенг кўламли фойдаланишни такомиллаштириш. Айниқса бу борада Абу Наср Фаробийнинг “Фозил одамлар шаҳри” асаридан фойдаланишга катта ахамият берилган. Абу Наср Фаробийнинг “Фозил одамлар шаҳри” асарида таърифланган фозил одам хислатларидан ахолининг ҳуқуқий онг ва ҳуқуқий маданиятини янада оширишда фойдаланиш