AQLI ZAIF O’QUVCHILAR NUTQINI O’STIRISH USULLARI - Nabiyev Ravshanjon Shavkatjon o’g’li; Halilova Xavasxon Isomiddin qizi (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Annotatsiya. Ushbu maqolada aqli zaif o'quvchilar nutqini o'stirish usullari va ularni aniqlash, olimlar tomonidan o’rganilishi, bolalarni maktab ta’limiga tayyorlash va ularda uchraydigan muloqot xususiyatlari ilmiy va nazariy jihatdan atroflicha keltirib o’tilgan. Ularda uchraydigan muloqotning turli xususiyatlari haqida maktabga tayyorlash ishlari xususida so’z yuritilgan. Aqli zaif bolalarni nutqini o’stirish turli usul va vositalardan foydalanilgan.