“SURUNKALI BUYRAK KASALLIKLARIDA RENAL KAMQONLIKNING HUDUDIY KECHISH XUSUSIYATLARI” - Miraxmedova X.T; Aybergenova Xurshida Shamuratovna (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Annotatsiya: Ushbu maqolada turli iqlim-geografik mintaqalarda surunkali buyrak kasalligi bo‘lgan bemorlarda anemiya sindromining tarqalishi muhokama qilinadi. Iqlim sharoitining insonning fiziologik parametrlariga, shu jumladan qon parametrlariga ta'siri bo‘yicha tadqiqotlar natijalari muhokama qilindi.