TALABALARDA MULOQOT MADANIYATINI SHAKILLANTIRISHNING IJTIMOIY-PSIXOLOGIK USULLARI - Nabiyeva Mexribon Rabbimkulovna (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Inson muloqot jarayonida ijtimoiy tajriba orttiradi, ta’lim tarbiya, turli munosabatlar ta’sirida barkamol shaxs sifatida shakllanadi va rivojlanadi. Insonni jamiyatdan va shaxslararo bo’ladigan o’zaro muloqotdan ajratib qo’yish uni shaxs sifatida shakllanishiga to’siq bo’ladi. Mazkur maqolada mana shu muhim omil bo’lmish shaxslararo muloqotga talabalarni tayyorlashda e’tibor qaratilishi lozim bo’lgan tomonlar, talabalarning muloqot madaniyati ko‘nikmalarini shakllantiradigan usullar va pedagogik jarayonda o‘ziga xos bu usullardan foydalanish natijasidagina kutilgan samaradorlikka erishish mumkinligi yoritib berilgan.