UMUMTA’LIM MAKTABLARIDA AXBOROT TEXNOLOGIYALARIDAN FOYDALANISH MUAMMOSI - Arabbayev Arobidin Xusnidinovich; Arabbayeva Mohira Bahtiyorjon qizi (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Annotatsiya: Jamiyatdagi har qanday innovatsiya singari, dasturlash ta'limi ham o'zining ijobiy va salbiy tomonlariga ega. Biroq, dasturlashtirilgan ta'lim ta'limga chuqur ijobiy o'zgarishlar olib keladi. Mutaxassislar va o‘qituvchilar tomonidan o‘quv materialini tahlil qilish, o‘quv materiali haqida ma’lumot olish, ularni har tomonlama mustahkamlash, sinovdan o‘tkazishning yangi uslubiyati o‘zlashtirildi va yagona tizimga aylandi. Ta'limdagi fikr-mulohazalar yangi ma'no kasb etdi. Mavzularni o'zlashtirishning psixologik-pedagogik, didaktik va uslubiy asoslari yaratildi.