GOOGLE SINFXONASIDAN FOYDALANIB TA’LIMNI O’RGANISH - Ulug‘murodov Elshod Abdusalim o‘g‘li (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Annotatsiya. Ushbu texno davrda samarali va keng qo'llaniladigan o'rganish modellaridan biri an'anaviy o'quv jarayonini o'zgartiradigan Flipped Classroom bo'ldi. Talabalar materialni sinfdan tashqarida o'rganadilar, avval o'qituvchi bilan birgalikda o'z qobiliyatlarini rivojlantirish uchun sinfda o'rganadilar. Ushbu model turli xil zamonaviy ilovalarni optimallashtirish yordamida amalga oshirilishi mumkin. Ushbu maqolada Google Classroom ilovasidagi xususiyatlardan foydalangan holda amalga oshiriladigan ushbu yondashuvlardan biri tasvirlangan. Ushbu platforma orqali o'qituvchi o'quv videolari va materiallarini Power Points, elektron kitoblar va boshqalar ko'rinishida yuboradi. Google Classroom’da o‘rganish talabalarning ta’lim natijalarini optimallashtirish uchun muammoli o‘rganish modellarini qo‘llash orqali o‘quvchilarning fikrlash qobiliyatini yaxshilashga yordam beradi.