ИНГЛИЗ ВА ЎЗБЕК ТИЛЛАРИДА ЎЗЛАШМА ҚАТЛАМ ЛЕКСИК БИРЛИКЛАРИ - Nosirova Xurshida Komil qizi (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Аннотация: Инглиз ўзбек тилларида фойдаланиш доираси чекланган лексик бирликлар жуда ҳам кўп учрайди. Уларнинг аксаният кўпчилиги янгилиги ва оргиналлиги билан тилда фарқланадиган лисоний ҳодиса ҳисобланади. Мавжуд тиллардаги ўзлашма қатлам лексик бирликлари бир тилдан иккинчи тилга кўчиши масаласи ҳам долзарб.