SAMARALI MIKROBIOLOGIK USULLAR - Qoziraximova Nargiza Qodirjonovna; Qosimjonov Boburmirzo Tursunpo'lot o'g'li; Qutbiddinov Abdujalilxo'ja G'ofurjon o'g'li (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Annotatsiya. Ushbu maqola ilmiy tadqiqotlar va turli sohalarda samarali mikrobiologik usullarning ahamiyatini o'rganadi. Tadqiqot mikroblarning xatti- harakatlarini tushunish, patogenlarni aniqlash va mahsulot xavfsizligini ta'minlashda aniq va ishonchli usullarning ahamiyatini o'rganadi. Maqolada mikrobiologik usullar bo'yicha mavjud adabiyotlar ko'rib chiqiladi, ularning kuchli va cheklovlari tahlil qilinadi va takomillashtirish strategiyalari taklif etiladi.