BURYAKOVNING – TOSHKENT TARIXI HAQIDAGI ARXEOLOGIK IZLANISHLARI VA TADQIQOTLARI - Irbolayeva Iroda Sodiqjonovna (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Anotatsiya: Ushbu maqolada Toshkent tarixini o’rganishdagi arxeologik va toponimik manbalar asosida ma’lumotlar bayon etilgan. Ma’lumotlar xitoy, turkiy va yevropalik tadqiqotchilar asarlari bilan birga Buryakovning arxeologik va geologic o’rganishlaridagi malumotlar ham keltirib o’tildi. Foydalanuvchilar uchun maqolada aniq manbalar asosida xulosalar keltirildi.