O’SIMLIKLARDA UCHRAYDIGAN GORMONLAR VA ULARNING TURLARI - Abdrimova Go’zal Umid qizi (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Annotatsiya; O'simlik gormonlarining paydo bo'lishi hamma joyda uchraydi. Ular barcha yuqori o'simliklarda va quyi o'simliklarda ham mavjud. Ularning o'simlikdagi gomeostazasi sintez, metabolizm, maqsadli to'qimalarga o'tkazish va o'simlikdagi faoliyatini boshqaradigan signal uzatish orqali tartibga solinadi. Ushbu maxsus tartibga solishda bioaktiv gormonlar ishtirok etadi, ammo oraliq va konyugatsiyalangan shakllar ham hal qiluvchi rol o'ynaydi.