OILA MUNOSABATLARINING KONSTITUTSIYADA MUSTAHKAMLANISHI - Xayitova Rayhona Xaydarali qizi (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Annotatsiya: Ushbu maqolada oila tushunchasi va oiladagi er –xotinning huquqlari, shuningdek, ularning majburiyatlari, farzandlarining oldidagi burchlariga ta’rif berilib ketiladi. Ushbu oilaviy munosabatlar, Konstitutsiyada batafsil yoritilib ketilganligi alohida ahamiyatga monand ekanligini ham bayon qilishimiz diqqatga sazovor holat. Alqissa, davlatimiz va davlat rahbarlarini ham bu munosabatlarni rivojlantirishga qaratilgan qaror, farmon va farmoyishlarini ham yoritib beradi.