SHAXSDA NOTIQLIK XUSUSIYATINI SHAKLLANISHIGA TA’SIR QILUVCHI PSIXOLOGIK OMILLAR DIAGNOSTIKASI - Babajanov Yusufboy (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Annotatsiya: Ushbu maqolada amaliy jihatdan chiroyli nutq tuzishning qonuniyatlari, sirlari, til meʼyorlari, nutqning sifatlari, nutq uslublarini o‘rganuvchi va o‘rgatuvchi hamda nutqda uchrashi mumkin boʻlgan nuqsonlar, talaffuzga doir muammolarni hal etish yuzasidan bahs yurituvchi fan bo‘lib, bugungi kunda ijtimoiy hayotning barcha sohalarida faoliyat yurituvchi insonlar uchun notiqlik mahoratini egallash zaruriyatga aylanib bormoqda. Ushbu o‘quv qo‘llanma notiqlik san’atiga qiziquvchi barcha bakalavriat ta’lim yo‘nalishlari talabalari uchun mo‘ljallangan bo‘lib, notiqlik san’atining tarixi, nazariyasi, amaliy va texnik jihatlarini yoritib berishga, bo‘lajak mutaxassislarning o‘z faoliyatlarida notiqlik mahoratidan samarali foydalanish ko‘nikmasini diagnostika qilishga qaratilgan.