АЁЛЛАРГА НИСБАТАН ЗЎРАВОНЛИКНИНГ ИЖТИМОИЙ ПСИХОЛОГИК АСОСЛАРИ - Зиявутдинова Хумора Шермаматовна (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Ушбу мақолада ўзбек оилаларидаги аёлларга нисбатан зўравонлик муаммоси муҳокама қилинади. Аёлларга нисбатан зўравонлик ўзи нима, қандай кўринишлари ва турлари мавжуд эканлиги ҳақида сўз боради. Оилавий зўравонлик қурбонига айланган аёллар психикасидаги ўзгаришлар ёритиб берилади. Бундан ташқари оилавий зўравонлик келтириб чиқариши мумкин булган оқибатлар ва уларни олдини олиш бўйича тавсиялар берилади.