TA’SIR ETUVCHI ELEKTR QURILMALARINI XAVFSIZLIGINI O’RGANISH - Baxridinov Sherzodbek Nurmamatovich (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Elektr toki xavfli omil sifatida odamga salbiy ta'sir ko'rsatish darajasi bo'yicha etakchi o'rinni egallaydi va hech kim xatolarni kechirmaydi. Statistik ma'lumotlar shuni ko'rsatadiki aholining elektr shikastlanishi qayd etilgan jarohatlarning umumiy sonining 30-60 foizini tashkil qiladi va ularning pasayish tendentsiyasi hali kuzatilmagan.