TOSHKENT VILOYATI ANTIK DAVR YODGORLIKLARI: QANQA VA SUYURLITEPA YODGORLIKLARINI O‘RGANISH - Yunusov Arman Fayzulla o’g’li (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Annotatsiya. Ushbu maqola Toshkent viloyati hududidagi Qanqa va Suyurlitepa antik yodgorliklarini o'rganishga bag'ishlangan. Arxeologik tadqiqotlar, bu joylarda topilgan materiallar va tarixiy faktlar orqali, Toshkent viloyatining tarixiy va madaniy rivojlanishi haqida o‘rganishga qaratilgan. Maqola, ularning joylashuvi, arxeologik topishmalar, tarixiy o‘zgarishlar, san’atiy asarlar va tadqiqotchilar tomonidan qo‘llaniladigan metodlar to‘g‘risida ma’lumotlar taqdim etilgan.