BUFER SISTEMALARNING VA ULARNING TURLARINI INSON ORGANIZMGA TA’SIRINI O’RGANISH - Rashitova Shahnoza Shuhrat qizi (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Annotatsiya :Organizmdagi buffer sistemalarning roli juda muhim xisoblanadi.Unda kechadigan barcha fiziologik va kimyoviy jarayonlar bufer sistemalar bilan chambarchas bog’liqdir.Tanamizdagi qon,limfa suyuqliklarining pH miqdorlarini buferlik tufayli bir xil meyorda saqlanib turadi.