G’O’ZA O’SIMLIGIDA HOSIL ELEMENTLARNING RIVOSHLANISHI - Rahimova Gulnoza Yomģirovna (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Annontatsiya: Bentonitdan qishloq xo’jaligida foydalanishning ilmiy jihatlari maqolada batafsil bayon etilgan.Bentonitning kimyoviy tarkibi va paxta yetishtirishda qollanishining ijobiy tomonlari haqida ma’lumotlar berilgan.Go’za chigitlarini sho’rlangan tuproq sharoitida bentonid bilan ishlov berish hosildorlik va sifat ko’rsatkichlarini oshiradi.