ERTAKLARNING MAKTABGACHA YOSHDAGI BOLALAR IJTIMOIY-HISSIY RIVOJLANISHIDAGI AHAMIYATI - Xolboboeva Madina (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Annotatsiya. Ertak- xalq og‘zaki poetik ijodining asosiy janrlaridan biri; toʻqima va uydirmaga asoslangan sehrli sarguzasht va maishiy xarakterdagi epik badiiy asar. Asosan, nasr shaklida yaratilgan. Mahmud Koshgʻariyning "Devonu lugʻotit turk" asarida etuk shaklida uchraydi va biror voqeani ogʻzaki tarzda hikoya qilish maʼnosini bildiradi. Maqolada ertaklarning maktabgacha yoshdagi bolalar ijtimoiy-hissiy rivojlanishidagi o‘rni va umuman ertaklarning shaxs shakllanishidagi ahamiyati haqida mulohazalar yuritiladi.