AXBOROT TEXNOLOGIYALARI SOHASIDA SODIR ETILAYOTGAN HUQUQBUZARLIKLARNI OLDINI OLISH CHORALARINI TAKOMILLASHTIRISH - Esonov Elbek Sayfulla o'g'li (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Annotatsiya. Ushbu maqolada axborot texnologiyalari sohasidagi qoidabuzarliklarning oldini olish choralarini kuchaytirish zarurati ko'rib chiqilgan. Adabiyotlarni tahlil qilish orqali xavflarni kamaytirish va raqamli aktivlarni himoya qilish uchun turli strategiyalar, metodologiyalar va texnologiyalar tekshiriladi. Usullar bo'limi axborot texnologiyalari xavfsizligini mustahkamlash uchun amalga oshiriladigan qadamlarni belgilaydi, natijalar bo'limi esa ushbu chora-tadbirlarning samaradorligini ta'kidlaydi. Muhokama rivojlanayotgan texnologiyalar va rivojlanayotgan tahdidlarning oqibatlarini qamrab oladi va bu it xavfsizligi tizimini mustahkamlash bo'yicha aniq tavsiyalarga olib keladi.