ANIQ FANLARNI O’QITISHDA AXBOROT TEXNOLOGIYALARDAN FOYDALANISH - Raxmatullayeva Gulnoz Yusupovna (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Mamlakatimiz ta’lim tizimida aniq fanlarni o’qitishda axborot texnologiyalaridan samarali foydalanish dolzarb mavzu. Axborot texnologiyalari bu – o’quvchilarga nafaqat bilim, ko’nikma va qobiliyatlarni, balki shaxsiy vazifalarni ham egallashga yordam beradigan va ularning bilimiga bo’lgan qiziqishini qondirishga yordam beradigan butun dunyo bo’ylab ta’lim vositasidir. Pedagogik-psixologik tadqiqotlarga ko’ra, axborot texnologiyalari o’quvchilarning nazariy, ijodiy tafakkurini rivojlantirishga katta ta’sir ko’rsatadi. O’quv jarayonida mavzular slaydlar va tasvirlar asosida yoritib berilsa o’quvchilarning eslab qolish qolishiga samarali yordam beradi. Ushbu maqolada aniq fanlarni o’qitishda axborot texnologiyalaridan foydalanish haqida so’z boradi.