TEACHING A FOREIGN LANGUAGE TO HEARING-IMPAIRED LEARNERS REQUIRES A THOUGHTFUL APPROACH TO ENSURE EFFECTIVE COMMUNICATION AND COMPREHENSION. - Рахимов М. (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Аннотация: Ушбу мақола эшитиш қобилияти заиф ўқувчиларга чет тилини ўргатиш пухта режалаштириш ва бажаришни талаб қилишини кўрсатади. Самарали мулоқот ва тушунишга турли усуллар, жумладан кўргазмали қуроллар, имо-ишора тилини ўргатиш, интерфаол фаолият, ёзма материаллар, тенгдошларни қўллаб-қувватлаш, технологиядан фойдаланиш, мунтазам баҳолаш, технология интеграцияси, гуруҳ фаолияти, индивидуал таълим, мавжуд ресурслар, ота-оналар ҳамкорлиги, инклюзив муҳит, касбий ривожланиш, маданий сингдириш, сабр-тоқат ва қўллаб-қувватлаш. Ушбу стратегиялар ўқувчиларга чет тилларини ўрганишда муваффақият қозониш имкониятини бериб, меҳмондўст ва инклюзив таълим муҳитини яратади.