BOLALARDAGI NUTQ KAMCHILIKLARINI ZAMONAVIY METODLAR BILAN BARTARAF ETISH - Alimova Qizlarxon Akramovna; Alimova Qizlarxon Akramovna (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Annotatsiya. Bolalardagi nutq nuqsonlari ularning ijtimoiy, akademik va hissiy rivojlanishiga sezilarli ta'sir ko'rsatishi mumkin. Ushbu maqolada bolalarda nutq nuqsonlarini bartaraf etishning zamonaviy usullari o'rganilib, erta aralashuv va dalillarga asoslangan yondashuvlarning ahamiyati ta'kidlangan. Adabiyotlarni keng qamrovli tahlil qilish orqali turli xil usullar, shu jumladan nutq terapiyasi, texnologiya yordamida aralashuvlar va multidisipliner yondashuvlar ko'rib chiqiladi. Natijalar ta'sirlangan bolalarda nutqni ravon va umumiy muloqot qobiliyatlarini yaxshilashda istiqbolli natijalarni namoyish etadi.