THE EMERGENCE OF THE GAS-SULFUR INDUSTRY IN UZBEKISTAN AND ITS DEVELOPMENT HISTORY (IN THE EXAMPLE OF KASHKADARYA REGION) - Mamatqulov Bekzod Sherozovich; Maxmudova Namuna Shuhratovna (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Annotatsiya: O‘zbekistonda kimyo sanoati rivojlanish tarixi bir necha bosqichlarni o‘z ichiga olishi. Neft va gaz industriaysining rivojlanishi tufayli kimyo sanoatida yangi tarmoqlar vujudga kelishi Respublikamizning janubiy viloyatlari Qashqadaryo viloyatida gaz-oltingugurt sanoatining yuzaga kelishi va rivojlanish tarixi ilmiy asosda tahlil qilingan.