OZIQ-OVQAT XAVFSIZLIGINI TA’MINLASHNING ME’YORIY –HUQUQIY ASOSLARI - Abdulxamidova Nodira (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Annotatsiya: Muallif tomonidan ushbu maqolada oziq-ovqat mahsulotlari xavfsizligini ta'minlash uchun zarur bo'lgan ko'rsatmalar, imkoniyatlar va omillarni, oziq-ovqat xavfsizligining ko'p qirrali jihatlarini, jumladan, me'yoriy-huquqiy bazalarni, texnologik yutuqlarni, ta'minot zanjirini boshqarish amaliyotini va iste'molchilarni xabardor qilish tashabbuslari o'rganilgan. Oziq-ovqat xavfsizligi xavflarini kamaytirish va iste'molchilarning oziq-ovqat mahsulotlarining xavfsizligi va sifatiga ishonchini oshirish uchun qo'llaniladigan strategiyalar va aralashuvlar haqida keng qamrovli tushunchalar berishga qaratilgan.