BOLALAR VA KATTALARDA VITAMINLARNI TO’G’RI QABUL QILISH - Alimova Guljahon Akramovna (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Annotatsiya:Hozirgi kunda bolalarimiz vitamin yetishmovchiligi bilan aziyat chekishyapti. Ota-onalarimiz farzandlariga tabiiy vitaminlardan tashqari tabletkalar ham berishadi, lekin ularni qaysi vaqtda ichish kerakligini va qaysi vitaminlarni boshqa tabletkalar bilan ichish mumkin emasligini bilishmaydi. Natijada ichayotgan vitaminlari foydasiz ba’zida foyda qilish o’rniga zarar qilayotgan holatlari xam bo’lmoqda. Bularni oldini olish maqsadida bolalar va kattalarda vitaminlarni to’g’ri qabul qilish qoidalari to’g’risida maqola chiqarishga qaror qildim.