ТАРҚОҚ СКЛЕРОЗДА НЕЙРОСПЕЦИФИК S-100 ОКСИЛИ ВА ЛИПОПРОТЕИДЛАРНИНГ ЎЗАРО АЛОҚАДОРЛИГИНИ АНИҚЛАШ - Якубова Мархамат Миракрамовна; Рўзумова Нилуфар Икром қизи (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Аннотация. Тадқиқотда, тарқоқ склерозда зичлиги паст липопротеидлар кўрсаткичларини ва қон зардобида ИФА усули ёрдамида S-100 оқсил миқдорини аниқлаш таҳлилининг жорий қилиниши, махсус ишлаб чиқилган мезонлар асосида қиёсий ташхислашни амалга ошириш, шунингдек касалликни прогноз қилиш, дифференциал-даволаш ва профилактик чора-тадбирларни такомиллаштириш билан изоҳланади.