FAVQULOTDA VAZIYATLAR SODIR BO‘LGAN HUDUDLARDA JABRLANGAN AHOLINING BIRINCHI NAVBATDAGI HAYOTIY TA’MINOTINI TASHKIL ETISH - Kurbanova Nilufar Ravshanbekovna (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Annotatsiya. Ushbu maqolada favqulodda vaziyatlardan zarar ko‘rgan aholi uchun birinchi darajali hayotni samarali qo‘llab-quvvatlashni tashkil etishning muhim ahamiyati muhokama qilinadi. Bunday qo‘llab-quvvatlash tizimlarini amalga oshirishning asosiy strategiyalari va usullarini aniqlash uchun mavjud adabiyotlarni tahlil qiladi. Usullar, natijalar va munozaralarni har tomonlama ko’rib chiqish orqali maqola siyosatchilar va yordam tashkilotlari uchun favqulodda vaziyat stsenariylarida javob berish qobiliyatini oshirish uchun tushuncha berishga qaratilgan.