СУҒУРТА: БАНК РИСКЛАРИНИ БОШҚАРИШ УСУЛИ СИФАТИДА - Исматов Абдулфайз Абдухалилович (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Аннотация: Ўз фаолияти давомида тижорат банклари, шунингдек бозор иқтисодиёти шароитида фаолият юритувчи ҳар қандай хўжалик юритувчи субъектлар максимал фойда олишга интиладилар. Аммо шуни эътиборга олиш керакки, банклар томонидан амалга ошириладиган ҳар қандай операциялар рискнинг юқори таъсирига эга бўлишади. Мақолада банк рискларининг иқтисодий моҳияти, турли олим ва тадқиқотчиларнинг илмий қарашлари ва ёндашувлари таҳлил қилинган, шунингдек уларни бошқариш усуллари, рискларнинг юзага келиш сабаблари ва улар оқибатларини юмшатишнинг молиявий воситалари таҳлили келтирилган.