O’ZBEKISTONDA TURIZM SEKTORINING ASOSIY KO’RSATKICHLARI - Murodjonov Bahrombek (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Turizm sohasi O‘zbekiston iqtisodiyotining hal qiluvchi sohasi bo‘lib, mamlakat taraqqiyoti va yuksalishiga salmoqli hissa qo‘shmoqda. Ushbu hisobotda 2018 yildan 2021 yilgacha bo‘lgan davrda O‘zbekistondagi turizm sohasining asosiy ko‘rsatkichlari tahlil qilingan bo‘lib, asosiy e’tibor tashqi turizm, kirish turizmi va ichki turizmga qaratilgan.