TALABALARNING MAVZUNI QABUL QILISH VA O‘ZLASHTIRISHDA TA’LIM TEXNOLOGIYALARINING AHAMIYATI - Musaev Masut Tulkunovich (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Annotatsiya. Zamonaviy darsda pedagogik texnologiya metodlarini qo‘llash orqali dars davomida qo‘shimcha ma’lumot (tarqatma material, test, masala, topishmoqlar, savol-javoblar, turli krossvordlar, tajribalar va h.k.)lar asosiy mavzuni qamrab olishi kerak. O‘quvchilar darsning yakunida o‘tilgan mavzu yuzasidan darslik asosida tabiatda sodir bo‘ladigan hodisalarga bog‘liq holda ilmiy ma’lumotlar, fan-texnika taraqqiyoti sohasidagi o‘rni haqida yetarli bilimlar, shuningdek, o‘tmishda yashab o‘tgan qomusiy olimlarning mazkur soha rivojlanishiga qo‘shgan hissalari haqida ham ma’lumotga ega bo‘lishlari lozim. Buning uchun har bir darsda pedagogik texnologiyaning o‘tilayotgan mavzuga mos va qulay bo‘lgan metodlaridan foydalanish kerak. Bu faoliyatni amalga oshirishda esa o‘qituvchidan yuksak pedagogik mahorat talab etiladi.