O‘ZBEK DIALEKT VA SHEVALARIDA QO‘LLANILUVCHI AYRIM LEKSIK BIRLIKLAR VA ULARNING IZOHI - Yallayeva Rayxona Shodiyar qizi; Yusupov Sardor Shodi o‘g‘li (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Annotatsiya: Ushbu maqolada o‘zbek shevalariga oid ba’zi so‘zlar izohlar berildi. Bilamizki, adabiy tilning asosini xalq shevalari tashkil qiladi. Adabiy tilni mukammal o‘rganishda dialiktal so‘zlarni bilish muhim hisoblanadi. Shundan kelib chiqib maqolalar ayrim sheva xos so‘zlarning ma’nolariga to‘xtalib o‘tildi.