KORRUPSIYANING SOLIQ ISLOHOTLARI SAMARASIGA SALBIY TA’SIRLARINI BAHOLASH - Turaev Boburshoh Shuxratjon og‘li (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Annotatsiya: Ushbu maqolada korrupsiyaning soliq islohotlari samarasiga salbiy ta’sirlari, ularni baholash, korrupsiyaga qarshi kurashishda rivojlangan davlatlarning tajribalari va ularni mamlakatimizda qo‘llash jarayonlari qilish haqida sо’z yuritiladi. Shuningda mazkur maqolada korrupsiya, korrupsiyaga qarshi kurashish tushunchasi, korrupsiyaga oid jinoyatlar uchun rivojlangan xorijiy mamlakatlarda javobgarlik masalalari va korrupsiyani oldini olish bo’yicha ularning tajribasi tahlil qilingan. Bundan tashqari ushbu maqola orqali yurtimizda soliq tizimidagi korrupsiyaga qarshi choralar, uning natijalari va tahlili haqida ma’lumotlarga ega bo’lasiz.