KOMPYUTER TARMOQLARI VA TARMOQ XAVFSIZLIGI - Xoliqulova Zarina Ikromovna (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Ushbu maqolada kompyuter tarmoqlari, ularning tarkibiy qismlari va tasnifi tasvirlangan. Tarmoqlar mahalliy yoki keng bo'lishi mumkin, shuningdek, avtobus, halqa, yulduz va uyali kabi turli topologiyalarni o'z ichiga olishi mumkin. Matnda, shuningdek, axborot xavfsizligidagi zaiflik, tahdid va hujum tavsifi berilgan. Mijoz-server tarmoqlaridan foydalanishning afzalligi tasvirlangan, ammo ularning zaif nuqtasi butun tizimning ishdan chiqishiga olib kelishi mumkin bo'lgan serverdir. Matnda Internet, Intranet va Extranet kabi tarmoqlar ham tilga olinadi